Skip to content

Cava proeven in Catalonië

January 10, 2009

Wtch. Vintage 42-47 (Page 48 - 49)
Gezellig een ‘cavaatje’ drinken. Onze Zuiderburen zijn er verzot op, maar Nederlanders lijken vaak iets terughoudender wanneer het om het vloeien van goudkleurige bubbels gaat. “Zonde,” vindt Diego Jimenez van Freixenet, want volgens hem drink je een glas cava niet alleen tijdens speciale gelegenheden. Watch vloog naar Barcelona en nam een blik achter de schermen van het traditionele wijnhuis.

Catalonië is de bakermat van cava. Op zo’n veertig kilometer ten zuidwesten van Barcelona, in de Catalaanse regio Penedes, ligt Sant Sadurní d’Anoia: het centrum van de cavastreek en thuisbasis van Freixenet. Dit authentieke familiebedrijf werd in 1889 door Pedro Ferrer Bosch en Dolores Sala Vivé opgericht en vernoemd naar hun landgoed Freixenada. Het concern groeide uit tot een wijnimperium met eigen wijnhuizen over de hele wereld. Al vijfentwintig jaar is de cava van Freixenet, met een productie van maar liefst 130 miljoen flessen per jaar, de meest verkochte ter wereld. Internationaal geniet het merk extra bekendheid dankzij opvallende reclamecampagnes rond de Kersttijd: TV commercials waarin Hollywoodsterren als Demi Moore, Paul Newman, Sharon Stone, Antonio Banderas en Penelope Cruz reeds de hoofdrol speelden….

Samen met fotograaf Pim Kersten bezocht ik Spanje en schreef ik voor het winternummer van WATCH een artikel over cavaproducent Freixenet.
Het blad ligt nu in de winkels!

Wtch. Vintage 42-47 (Page 48 - 49)

Now in stores: WATCH magazine with an article about the word leading, Spanish cava producer Freixenet. Together with photographer Pim Kersten I visited Spain to make this report. The article is available in English for international magazines via The Cover Story.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: