Skip to content

Eerlijk draagt het lekkerst

November 11, 2009

Eerlijk Waar! Torensteeg 5 Amsterdam
Vorige maand opende in een monumentaal pandje, vlakbij de Singel en het bekende Multatuli standbeeld, de nieuwe concept store Eerlijk Waar!. Een naam die de lading dekt, want in deze knusse modeboetiek voor vrouwen, mannen en in de toekomst ook kids zijn enkel eerlijke – ofwel ecologisch verantwoorde of fairtrade – spullen verkrijgbaar.

Eigenaar en oprichter Jean-Pierre Berentsen besloot na een jarenlange carrière in de reis- en horecasector het roer om te gooien en zijn droom om een eigen kledingwinkel te hebben werkelijkheid te laten worden.

Hij vertelt: ‘Eerlijke handel is een belangrijke manier om structureel verbetering in de levensomstandigheden van de mensen in de Derde Wereld te brengen. Tijdens mijn vele reizen naar het buitenland werd ik helaas iets te frequent geconfronteerd met de lage levenstandaard van de lokale bevolking die bovendien meestal uitgebuit wordt. Mede nu ik zelf een gezinnetje heb, wil ik graag bijdragen aan een betere wereld via het beroep dat ik uitoefen. Kinder- en slavenarbeid kan niet, mag niet en daar wil ik mijn steentje aan bijdragen. Iedere impact heeft impact!’
Dat statement wordt nog eens onderbouwd door het mooie initiatief van Jean-Pierre om een percentage van de winst te doneren aan Casa Guatamala, een project voor kansarme kinderen in Guatamala.

Naast de fysieke shop, waar onder meer de (inter)nationale merken Mud Jeans, Hemp HoodlambMisericordiaGuilt Edged, Isis du Jour, Alternative Apparel, Fenchurch Friendly, Ontfront, Exoal en Circle of Trust worden verkocht, werkt Eerlijk Waar! momenteel aan een webwinkel.

Dus als je appeltaart gaat eten bij Vila Zeezicht, vergeet dan vooral de buren niet!

Eerlijk Waar!
Torensteeg 5
1012 TH, Amsterdam
06 – 48367936

Open:  maandag (12:00 – 18:30), dinsdag t/m zaterdag (10:00 – 18.30), donderdag (10:00 – 21:00), zondag (12:00 – 18:30).

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: