Skip to content

Rauwe liefde

January 11, 2010

Chocoholics opgelet! Laatst ontdekte ik in een Amsterdamse avondwinkel de verrukkelijke raw chocolate van Lovechock. Rauwe chocolade wordt koud gemalen en zit daarom boordevol anti-oxidanten en love chemicals. Deze stoffen zorgen ervoor dat je lichaam endorfine aanmaakt en daar word je lekker blij van.

Lovechock wordt bereid door chocolatier Laura de Nooijer, ook bekend als Laura Levensvuur. In 2007 ging ze thuis met een pannetje aan de slag om haar eigen chocolade te bereiden. De reacties uit haar omgeving waren zo enthousiast dat ze besloot om op professionele wijze verder te gaan. Intussen huurt ze twee keer per week een horecakeuken en is Lovechock op meerdere verkooppunten te koop. Ook zijn Laura’s zelfgemaakte wikkels vervangen door een prachtig vormgegeven verpakking met daarin vier goddelijke smaakbommetjes, of zoals ze het zelf omschrijft: “Een creatie van overvloed, liefde, genot en geluk.”

“De spirit van cacao is heel krachtig”
Lovechock
wordt gemaakt van biologische, fairtrade ingrediënten, waaronder de beste cacao uit Ecuador. De cacaobestanddelen worden niet hoger dan 49 ºC verhit en dat maakt Lovechock ook populair onder liefhebbers van raw food: groenten en andere voedingsmiddelen die niet hoger dan 40 ºC verwarmd worden. Laura: “Ik volg voor 80% de raw food voedingsstijl en daardoor ben ik in aanraking gekomen met de kracht van superfoods. Hieronder vallen onder meer cacao, gojibessen, acai, maca, spirulina, chlorella, blauw groene algen en bijenpollen; alles wat buitengewoon veel mineralen bevat. Dat inspireerde mij om zelf met voedsel te gaan werken. Daarnaast houd ik me al een tijd bezig met sjamanisme, waarbij planten als wezens met een eigen geest, ofwel spirit, beschouwd worden. De spirit van cacao is heel krachtig. Ik vind het erg leuk om daar mee te werken.”

“We overwegen om zelf een fabriek te starten”
Laura werkt samen met Jan Bas Reijners, die voorheen werkzaam was als onder meer International Business Manager bij Sara Lee. “Jan Bas is mijn coach, investeerder en toekomstig zakenpartner. Hij weet alles van marketing en ik van chocolade. Onze ambitie is om raw chocolate marktleider in Europa te gaan worden. We hebben nu het Europees en Amerikaans merkenrecht en dit jaar zullen we besluiten of we zelf een fabriek starten of dat derden Lovechock zullen gaan produceren.”

Lovechock is voor drie euro te koop in verschillende smaken.

De Cacao Love Shake van Laura Levensvuur
verwarmend drankje voor koude dagen

– 1 groot glas (300 ml) lauw water
– 20 gram Lovechock chocolade (2 stukjes)
– 2 eetlepels gepeld hennepzaad
– 1 eetlepel kokosboter
– 1 eetlepel mesquite poeder
– 1/2 eetlepel agave siroop
– 2 eetlepels Goji bessen
– 1 theelepel kaneel
– 1 stokje vanille
– 1/2 theelepel kardamom
– 1 mespuntje chili

Meng de ingrediënten (verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkel of online) in een blender (op de hoogste stand) tot een gladde massa ontstaat.
Direct serveren.

www.lovechock.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: