Skip to content

Smartlapjes: snikken in stijl

March 17, 2010

Tussen alle meuk die ik dagelijks in mijn digitale postvak tref zit zo nu en dan een juweeltje van een bericht. Zo ook het nieuws over Smartlapjes, onderdeel van de kunstmanifestatie Liefde in de Stad die in mei in Amsterdam plaatsvindt. Smartlapjes zijn door oma’s geborduurde zakdoekjes. Iniatiefnemers van dit lieve project zijn Gemma Broekhuis en Maaike Dommershuijzen van reclamebureau Watson & Lewis.

Smartlapjes zijn helemaal bijdetijds. Papieren zakdoekjes zijn namelijk zó niet milieuverantwoord. Een beetje econista snuit tegenwoordig in een old school katoenen snotlap. Het Smartlapjes project is ontstaan uit het idee dat je een vriendin, je zus of wie dan ook wilt laten weten dat ze altijd op je kan rekenen; in goede en in slechte tijden. “We zochten naar een bewaaritem waar je een persoonlijke boodschap op kwijt kunt en bijvoorbeeld je telefoonnummer,” vertelt Maaike. “We kwamen uit bij geborduurde zakdoekjes, zodat we mensen die borduren eveneens een podium kunnen bieden. Meestal is het namelijk zo dat borduurders meer produceren dan ze in hun omgeving kwijt kunnen. Smartlapjes maakt het mogelijk dat handwerk bij een groter publiek en niet enkel bij familieleden en buren terecht komt. Gemma en ik hebben grote bewondering voor borduurders en willen de oma’s die de zakdoeken borduren in het zonlicht zetten. Daarom hebben we Liefde in de Stad benaderd, want zij stimuleren liefdesbevorderende kunstwerken en projecten.”

Granny Meet & Greet in Paradiso
Via www.smartlapjes.nl kun je de geborduurde zakdoekjes bestellen. De tekst kun je zelf bepalen en ook bij welke oma je jouw bestelling plaatst. Op zondag 9 mei a.s. vindt in Paradiso een expositie plaats. Daar zijn alle bestelde Smartlapjes te zien en zullen oma’s en bestellers elkaar ontmoeten.

Ken jij nog een oma die het leuk vindt om mee te doen aan dit project? Stuur dan een mail naar Watson & Lewis!

Advertisements
One Comment leave one →
  1. Elina permalink
    March 18, 2010 4:19 pm

    Briljant!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: