Skip to content

Blikvanger: lippenbalsem van Andrea Garland

May 30, 2010

Bij het groene schoonheidswalhalla C. cosmetics and care in Amsterdam ontdekte ik de Lovely Lip Balms van de Britse Andrea Garland. Heerlijk ruikend, dankzij o.a. zoete amandelolie en shea butter en  prachtig verpakt in gerecyclede (en gesteriliseerde) vintage blikjes.

Andrea Garland Lovely Lip Balm, vanaf € 19,95

De met de hand samengestelde lippenbalsems van Andrea Garland zijn ook verkrijgbaar als voordelig geprijsde refill en bestaan uit enkel natuurlijke ingrediënten die niet op dieren zijn getest. Dat geldt trouwens voor alle merken die bij C.cosmetics&care verkocht worden, waaronder Dr. Alkaitis, SheerinO’kho, Sophyto, Dr. Baumann, Pure Altitude en Doll Face. Het credo van oprichtster Caroline van Eeuwijk luidt namelijk: kun je het niet eten, dan moet je vooral niet op je huid smeren.

Binnenkort ga ik voor een gezichtsbehandeling naar C. cosmetics and care en ik ben benieuwd welke producten uit het assortiment het beste bij mijn huidtype passen. Via Caroline kreeg ik alvast een handige waslijst van huidverouderende stoffen (zoals minerale oliën, parabenen, phenoxyethanol en kunstmatige geur- en kleurstoffen) mee naar huis. Nu staat op de meeste potjes in mijn badkamer het woord ‘organic’ of ‘natural’ en de ingrediëntencheck die volgde viel dan ook mee. Jammergenoeg zitten de meeste bekende (en vaak peperdure) merken nog steeds vol misbare troep die via gephotoshopte advertenties als wondermiddel voor een eeuwige jeugd aan de vrouw worden gebracht.

Wil je ook een ingrediëntenanalyse op jouw favoriete smeersels toepassen? Kijk dan hier of breng een bezoek aan C. cosmetics and care.

www.cosmeticsandcare.com

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: