Skip to content

Redactioneel

Picture 3
INSPIRATION – DE BIJENKORF

Voor het prachtig vormgegeven, glossy magazine Inspiration van de Bijenkorf schrijft Kirstin artikelen over de meest uiteenlopende luxury lifestyle onderwerpen. Daarnaast verzorgt ze ook copy voor de Bijenkorf mailings.

Picture 13

10688101_854359284616032_2374269998264790178_o
10481508_854359314616029_887382195736044634_o

KRO Magazine Jackie Kennedy
HET WARE GEZICHT VAN STIJLICOON JACKIE KENNEDY

Ze wordt niet voor niets de ongekroonde koningin van Amerika genoemd. Jackie Kennedy wist als geen ander hoe ze het grote publiek moest bespelen…
Naar aanleiding van de met prijzen overladen tv-serie The Kennedys schreef Kirstin voor KRO Magazine een portret over Jackie Kennedy. Haar bejubelde stijl, maar ook haar verborgen verbreken komen aan bod.


INTERVIEW SCHOLTEN & BAIJINGS
Ze behoren tot de hotste ontwerpers van het moment, Scholten & Baijings.
Na drie maanden wachten ontmoette WATCH-redacteur Kirstin Hanssen het duo in hun Amsterdamse studio. Een gesprek met twee no-nonsense ontwerpers die ambacht en massaproductie gelijktijdig omarmen. “Onze samenwerking is onze kracht.”

Stefan Scholten en Carole Baijings zijn entrepreneurs, eega’s en de meest besproken ontwerpers tijdens afgelopen Salone del Mobile in Milaan. Daar lieten ze een killerpresentatie voor MINI zien: ‘Colour One’, een ‘Conceptual Concept Car’ gebaseerd op de MINI One. Sinds Milaan zijn ze drukker dan ooit. Daar presenteerden ze ook het inmiddels bekroonde en door Museum Boijmans Van Beuningen aangekochte servies ‘Colour Porcelain’ voor de traditionele Japanse porseleinfabrikant 1616/Arita Japan.
Stefan en Carole zijn twee knappe verschijningen met een vriendelijke benadering. Ondanks hun volle agenda nemen ze de tijd voor het interview en leiden ze me enthousiast rond in hun studio aan de Amsterdamse Westerdoksdijk. “We werken hier met maximaal tien mensen tijdens omvangrijke projecten. Zo houden we onze persoonlijke handtekening erin,” legt Stefan uit. “Dat vinden we erg belangrijk,” voegt Carole toe. Waar de een de zin begint, vult de ander hem automatisch aan. Zo gaat het ook tijdens het ontwerpproces, blijkt later tijdens het gesprek…

Voor Gentlemen’s WATCH (voorheen WATCH magazine) interviewde Kirstin de succesvolle Nederlandse designers Scholten & Baijings.


HET FENOMEEN TWIGGY
Ze was het stijlicoon van Swinging Londen in de jaren 60. Zestien was Lesly Hornby toen ze werd ontdekt en als Twiggy door het leven zou gaan. het legendarische fotomodel is dinsdag het middelpunt van Close Up. KRO Magazine vroeg Nederlandse modekenners uit die tijd naar hun herinneringen aan Twiggy.

Kirstin benaderde in opdracht van KRO Magazine een viertal modekenners, waaronder Corine Spier-Rottschäfer en Puck Kemmink (Puck & Hans), om hun herinneringen over Twiggy op te halen in het kader van een documentaire die Avro in december 2012 uitzond.

CHILLEN OP BALI
Toe aan een weekje ultiem relaxen? WATCH-redacteur Kirstin Hanssen had er wel zin in. En dus bezocht ze na tien jaar het Indonesische eiland Bali opnieuw – en kwam ze tot rust in een onvervalst eco-resort.

Na een vakantie op Bali weidde Kirstin in WATCH uit over haar bezoek aan Desa Seni en het gesprek wat ze aldaar met eigenaar Tom had.


OOOHHMM
Een half uurtje je geest legen staat gelijk aan zes uur slaap. Dus, wat let je nog? Mediteren is te leren. Journalist Kirstin Hanssen knapte er zienderogen van op.

In de MIND & BODY special van Flair verscheen een artikel over Kirstin’s ervaring met meditatie. In het stuk laat ze ook anderen, waaronder meditatiespecialist Mabel van den Dungen en actrice Julika Marijn aan het woord over de meditatievorm(en) die zij beoefenen.

THUIS BEVALLEN: HEILIG OF ONVEILIG?
Diep in haar hart bevalt ze het liefst in haar eigen bed, maar alle tegenstrijdige berichten over de risico’s hiervan – vooral voor de baby – hebben journalist Kirstin Hanssen toch aan het twijfelen gebracht…
Iruim een maand voordat Kirstin beviel van haar zoon (in het ziekenhuis na 24 uur thuis ‘bezig’ te zijn geweest), verscheen in de special MAMA van Flair een artikel van haar hand. Hierin beschrijft ze haar zoektocht naar het antwoord op de vraag: “Waar kan ik het beste bevallen?”.

FASHION BLOGGERS
Voor het modenummer van weekblad Flair  interviewde Kirstin ‘Digitalista K.’ van The Digitalistas, Annic van Wonderen van I Love Fashion News en ‘Mademoiselle E.’ van Le Choix Trois.

HART EN ZIEL – BENT U EEN DROMER OF EEN DOENER?
Hoe u tot rust komt, hangt af van welk type u bent. Doe de test en ontdek uw type én welke ontspanningsvorm bij u past.
Door het weekblad Margriet werd Kirstin gevraagd om een test samen te stellen waardoor de lezeressen inzicht krijgen in welke ontspannningsvorm het beste bij hun consitutie past. In het artikel blijkt aan de hand van tien vragen of iemand een Levendige dromer, Energieke doener of Kalme denker is.

Interview with photographer Miles Aldridge for WATCH #33

DE VERONTRUSTEND MOOIE BEELDEN VAN MILES ALDRIDGE
Voor WATCH had Kirstin een persoonlijk interview met de Britse fotograaf Miles Aldridge. Een interview over schoonheid, geluk en toekomst. Het gesprek vond plaats na de opening van de expositie ‘Kristen, as seen by Miles Aldridge and Chantal Joffe’ bij Galerie Alex Daniels – Reflex Amsterdam. Object of desire was in dit werk Kristen McMenamy, Aldridge’s vrouw.

OP PAD MET MIDAS DEKKERS
Het plan om met Midas Dekkers een wandeling te maken viel door regen in het water. Op pad gaan met de leukste bioloog van Nederland kun je echter ook door binnen te blijven. Dankzij zijn kleurrijke beschouwingen en met een beetje fantasie waan je je al snel buiten in de natuur.
Voor daarbuiten, magazine van hostelorganisatie Stayokay, ontmoette Kirstin Midas Dekkers voor een persoonlijk interview. Voor dit eerste (december 2009) en latere edities schreef ze nog een aantal andere artikelen, waaronder ‘Duurzaam bij Stayokay’. T0t begin 2011 verzorgde Kirstin bovendien de ‘Gadgets’ pagina voor daarbuiten.

INDIE ICONS – DE NIEUWE STIJLMAKERS
Waren het de afgelopen decennia idolen als Blondie,  Annie Lennox, Cyndi Lauper en Madonna die de show stalen met hun authentieke looks, anno 2009 is het vooral de beurt aan een nieuwe generatie zangeressen. Sterren die één ding gemeen hebben: een eigenzinnig muziekgeluid én een ongekend gevoel voor stijl.
Voor de NL editie van de internationale glossy L’Officiel stelde Kirstin de belangrijkste muzikale stijlmakers van het moment aan de lezer voor: Lykke Li, Bat for Lashes en Ladyhawke.

STYLE FILE – CANDY DULFER
Funked Up & Chilled Out
is de gloednieuwe luxury dubbel-cd van Candy Dulfer (1969). Het album laat twee kanten horen van de wereldberoemde saxofoniste: het opzwepende podiumdier en de ingetogen verleidster. Die dualiteit is ook zichtbaar in haar kledingstijl.
Kirstin nam een kijkje in de kledingkast van Candy Dulfer en interviewde haar voor de Style File van L’Officiel.

B612 MAGAZINE – LOVELY CREATURES
In 2007 Kirstin was asked by Maaike Holvast (fashion stylist at that time, now documentary maker) to join her in a great project called B612 magazine. According to B612, fashion and style are not only about coolness and clothes, but cultural phenomena that are strongly related to societal developments. The name of the magazine is taken from the book ‘Le Petit Prince’ by Antoine de Saint-Exupéry. B612 is the name of the asteroid on which the main character lives. His mini-planet is a condensed, simplified universe that represents the complex reality of the real world, just like fashion can be seen as a representation of larger things. The theme of B612 #1 (a single edition so far) was ‘LOVELY CREATURES’. This refers to the changing relationship between humans and animals and the fact that animals are becoming ubiquitous in fashion. ‘LOVELY CREATURES’ covered a report about cow cuddling, an interview with the organization of NY Pet Fashion Week, a fashion shoot with the mascot of a leading jeans brand, and much more. Kirstin was editor-in-chief for B612 magazine and also wrote a main part of the (English) content.
KIJK HIER VOOR MEER VOORBEELDEN.
Advertisements